Fred de Haas

Wie
Dertig jaar geleden begonnen als lerarenopleider bij de opleiding Consumptieve Technieken in Groningen als docent (micro)biologie en (voedsel)chemie. Op verzoek van de regiodirectie naar Zwolle verhuisd om de organisatie van PTH-Zwolle te helpen opzetten. Na enkele fusies later, Fontys en Windesheim, ondersteun ik nu LVO en het domein met alles wat voorbij komt. Eerst voornamelijk afstandsleren, later ook OER, intake, SKC, communities, data-analyse, noem maar op.
Het muziekgedeelte van theater heeft altijd mijn voorkeur gehad. Niet actief, want bij het zingen in de klas moest ik maar liever buiten de schoolmelk rondbrengen. Tijdens mijn studietijd (als ik niet achter de torenvalken aan zat) heb ik veel tijd on the road als mixer van een bandje doorgebracht.

Waarom
Waarom niet? Na een paar jaar achter de schermen vonden de andere leden van Windkracht dat ik nu ook maar eens uit de coulissen moest komen. Maar de andere kant van het gordijn is niet mijn 'ding'. Dus blijf ik alle andere dingen doen.

Wanneer
Vanaf de productie van "Familie" bezig met bouwen, zagen, schuren, schilderen, behangen, zeg maar het klussen. Ook moesten er foto's en een makkelijk te onderhouden website komen. Leuk was het om samen met mijn zoon tijdens de voorstellingen ook licht en geluid te doen.
De ergste nachtmerrie was de eis van Odeon dat de vlaggetjes van "Feest" onbrandbaar moesten zijn (dagen impregneren).

Quote
Was het niet John Lennon die zei:
"Life is what happens while you are busy making other plans."