Esther Arrindell

Wie
Al jaren droomde ik van een baan als lerarenopleider: werken met jonge mensen die bewust kiezen voor het vak van docent; mijn eigen vak overdragen en uitoefenen in één. Jarenlange omzwervingen, via banen als informatiemanager, jeugdbibliothecaris en programmamanager, brachten me uiteindelijk bij Windesheim. Als docent pedagogiek & onderwijskunde en projectleider van de BKE- en SKE toetstrajecten mag ik me bemoeien met zowel alle LVO-studenten als alle docenten binnen heel Windesheim. Een walhalla voor een eigenwijze veelvraat als ik.
Windesheim betekent voor mij ook: terug naar mijn roots. Als kind van 3 kwam ik in Zwolle bij de oogarts, in één van die statige panden tussen station en stad. Met een half uurtje rijden ben ik bij mijn familie en de Oosterse tongval streelt mijn oren telkens weer.

Waarom
Ik geniet van spel en plezier, in allerlei vormen en maten. Samen met anderen werken aan een voorstelling, en dan ook nog met z´n allen op het podium een publiek vermaken: ik vind het heerlijk! Van mijn eerste rol als kabouterjuf (klas 1) tot mijn voorlaatste rol als rouwverwerkingsdeskundige vanaf een toiletpot: ik duik er in en probeer mijn innerlijke kritiekus van repliek te dienen.

Waneer
Eind 2014 ben ik toegetreden tot de gelederen van Windkracht. Om ervoor te zorgen dat ik er na de eerste voorstelling ook nog bij mag blijven, ben ik meteen toegetreden tot het bestuur.

Quote
“We zijn hier op aarde om rond te lummelen, en laat niemand  je iets anders wijsmaken” (Kurt Vonnegut)
.