Cor Niks

Wie
Een beweger in hart en nieren, niet zozeer van het zelf bewegen, maar vooral van het in beweging zetten van anderen. Dit startte ooit vanuit mijn CIOS achtergrond waarin het zelf bewegen een belangrijk element was naar nu zijn van docent op de opleiding PsychoMotorische Therapie (PMT) op Windesheim waarin opnieuw bewegen centraal staat. Tussentijds pedagogiek, PMT-VO en Master PMT gestudeerd omdat het gedrag van mensen in relatie tot bewegen veel openingen geeft tot veranderen van (niet wenselijk) gedrag en daar nu juist mijn interesse ligt.  Al met al ben ik een bezige bij die overal kansen ziet om gedrag te veranderen door gebruik te maken van bewegen en lichamelijkheid.

Waarom

De studenten die ik in mijn klassen heb adviseer ik om vooral buiten je comfortzone te kijken en daar actief je in te gaan bewegen. En een belangrijk motto is “teach what you preach”  dus vandaar mijn keuze om te onderzoeken of toneel past bij mij als mens. Het samen bezig zijn om te komen tot een mooie voorstelling waar anderen plezier aan kunnen beleven lijkt me een prachtige uitdaging. Het moeten uitbeelden van andere personages is zeer zeker niet in mijn comfortzone wanneer de regie bij een ander ligt. In dit geval bij het (voor)geschreven stuk. Een uitdaging.

Wanneer
September 2016 ben ik begonnen met mijn eerste experimenten om buiten mijn comfortzone te gaan door deel te nemen aan Windkracht. We zijn vooral gestart met vrije improvisatie maar gaan nu ook richting een (deels)vastgelegd script. Het ontdekken van de rek in mijn comfort en leerzone komt er aan….. en ik heb er zin in.

Quote
“De werkelijke betekenis van wat je doet, ontstaat pas nadat je het gedaan hebt” (Mead, 1967).