2013

Titel:Het verdriet van Garmisch-Partenkirchen (een winterverhaal)
Auteur:Frank Houtappels
Korte inhoud:Naast oliebollen, champagne en vuurwerk kent Oud en Nieuw voor velen nog meer tradities: eerst naar Wenen voor het nieuwjaarsconcert en daarna naar Garmisch-Partenkirchen, waar de skispringers zo ver en stijlvol mogelijk van de schans springen. Wat bijna niemand weet, is dat dit skioord al mensenlevens lang een knusse kaboutergemeenschap huisvest. Hoe klein van stuk de bewoners ook zijn, hun eeuwenoude waarden en tradities zijn groots. Lief en leed worden met elkaar gedeeld. Dat maakt het dorpsleven, ondanks de ijzige en snijdende kou, prettig en warm. Niets lijkt de rust te kunnen verstoren, zelfs het skischansspringen niet. Tot het meisje Lovisa wordt geboren. Haar geboorte leidt niet alleen op korte termijn tot een dramatische gebeurtenis maar ook op lange termijn wordt het akelig kou in de eens zo warme gemeenschap. Dat komt er nou van als een nieuweling in de maatschappij niet binnen de traditionele lijntjes past. „Het verdriet van Garmisch-Partenkirchen” is een verhaal vol winterse emoties van kleine mensen met grote problemen, op zoek naar een nieuw evenwicht opdat de volgende winter wat minder koud moge zijn.
Regie:Jos Reinders
Cast:Eric Kok, Gea van Soest, Heleen Vellekoop, Nicoline Welvaart
Poster: -
Beeldmateriaal: Bekijk

 

2013

TitelFeest op de agenda
Auteur:C.G. Wiegand Bruss
Korte inhoud:We stappen in dit stuk binnen bij Jan en Sylvia, een echtpaar. Jan en Sylvia staan op het punt een groot feest te geven en dat hebben ze bijzonder secuur georganiseerd. Want organiseren,  daar zijn ze goed in; niets wordt aan het toeval overgelaten. Het programma van het feest wordt minstens vijf keer doorgesproken en alle benodigdheden zijn al tien keer gecheckt. Dit feest wordt een succes! Alhoewel….hoe goed kennen ze hun genodigden eigenlijk? En wat gebeurt er met Jan en Sylvia als er iets gebeurt tijdens het feest wat niet binnen hun programma past, wat niet is voorzien?
Feest op de agenda, een vrolijk stuk met een absurdistisch tintje.
Regie:Gea van Soest
Cast:Berrie Keuper, Eric Kok, Henk de Lange, Erik Meij, Jos Reinders, Melanie Veerman, Heleen Vellekoop, Nicoline Welvaart, Vanessa van Zwieten
Poster: -
Beeldmateriaal:Bekijk